2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakarak muayyen yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) belirli durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini munis görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mirlı kriterler görüş önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

kucakin yerleştirilen mekanizmanın katkısızlıklı çalışıp çhileışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturulma geçirmek ve rastgele bir arızada giderilmesini peylemek önemlidir.

Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Bu anlamda yangın merdivenleri vahim anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile ehil olup kişilerin yeniden bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Yangın Kapısı üs amacı insanların zarar gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın eminği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin elan koca olduğu alanlarda da tercih edilir.

Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. şiddetli sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı dâhillerine yerleştirilmesi ile bu kapılar Yangın kapısı istanbul fiyatı can kurtarmaktadır.

Ayrıca, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve zelzele afetlerinde bile en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın hayatını kurtardığında elan düzgün anlaşılacaktır.

Her yangın merdiveninin her dü yerında korkuluk, küpeşte evet da engel bulunması gerekmektedir. 

Üstelik, yangın ekipmanlarının yarar şekilde konumlandırılması, yangın riskinin azaltılması ve yangın çabucak hızlı karışma edilmesine yardımcı evet.

Report this wiki page